logo

Home | Contact | Over ons

Nieuwsbrief

Bulgarije 2017

Eindelijk nieuws over onze reis naar Bulgarije! Tjonge wat hebben we daar een zin in.


Op dinsdag 2 mei a.s. vertrekken we vanaf Schiphol om 10:05 uur naar de hoofdstad van Bulgarije, Sofia (verwachte aankomsttijd in Sofia is 13:45 uur). We zullen verzamelen op Schiphol. Een plek en tijdstip krijgen jullie nog wel te horen. We gaan dus samen inchecken en door de douane. Op het vliegveld van Sofia worden we opgewacht door Iliana Bozhanova met een bus om naar ons hotel Noviz in Plovdiv te brengen.
Op woensdag 10 mei vertrekken we om 07:15 uur (verwachte aankomsttijd 09:05 uur) weer naar Amsterdam. Sorry voor dit vroege tijdstip. Er gaan niet zo heel veel vluchten heen en weer tussen Sofia en Amsterdam. We hebben helaas dus geen keus. Je moet maar zo denken dan zijn we weer vroeg thuis.
Eerst gaan we lekker genieten van Bulgarije.
Nadat we in het hotel zijn aangekomen kunnen we op ons gemak ons installeren. Tijdens het diner worden we verrast met een folkloreprogramma.

Woensdag 3 mei.
Na het ontbijt vertrekken we naar Voivodinovo. Ongeveer 7 km van Plovdiv. We worden gehaald en gebracht met een bus. In Voivodinovo krijgen we de eerste workshop met Iliana en Todor in de hal  van het culturele centrum, aldaar. Dit duurt tot aan de lunch (eveneens in het culturele centrum) om ongeveer 12:30 uur en na de lunch zijn we vrij tot ongeveer 16:00 uur dan zijn we uitgenodigd om de repetitie bij te wonen van de kindergroep van Iliana, wellicht kunnen we samen dansen.
’s Avonds dineren we in het hotel.

Donderdag 4 mei
Na het ontbijt weer in de bus voor een dansworkshop en na de koffie/thee gaan we zingen. Na de lunch (voor eigen rekening) brengen we een bezoek aan de oude stad van Plovdiv en krijgen we met gids een rondleiding. Het diner is weer in het hotel.

Vrijdag 5 mei
De ochtend ziet er net zo uit als de vorige dagen. Na de lunch, die in het cultureel centrum zal zijn, brengen we een bezoek aan het museum van oude thracian schatten, in het historisch deel van Panagyurishte stad. Dit is een uurtje rijden van Plovdiv. Vanavond eten we wat later in het hotel, want we zijn uitgenodigd om om 18:30 uur een concert bij te wonen van het ensemble  "Voivodintsi" in Voivodinovo.  

Zaterdag 6 mei
Vandaag is een feestdag. Het is St George’s dag.
We brengen een bezoek aan een dorp in de buurt, feestdag(Sabor) in het centrum van het dorp wordt met live muziek en simpele volksdansen gedanst. Gedurende de "Sabor" is iedereen vrij te gaan en staan waar hij/zij wil. Op het afgesproken tijdstip verzamelen we ons weer bij de bus om naar ons hotel te gaan voor het diner.
Zondag 7 mei
Na het ontbijt reizen we naar Rhodopi mountains ongeveer 20 km met de bus. Daar gaan we picknicken, dansen en zingen in de natuur.  Laten we hopen dat het weer meezit. We dineren in het hotel.

Maandag 8 mei
Brengen we na het ontbijt een bezoek aan het professional Ensemble "Trakiya"in Plovdiv. Na het bezoek ben je tot 16:00 vrij. Daarna gaan we weer naar Voivodinovo om te dansen in Cultural Center. 

Dinsdag 9 mei
Vandaag gaan we souvenirs inkopen. Na ontbijt reizen we naar het  Bachkovo klooster; een van de 3 beroemdste kloosters van Bulgarije. Ongeveer 30 km van Plovdiv. Daar is ook een markt in de buurt. Op de markt worden kruiden, specerijen en souvenirs e.a. verkocht. Sla je slag. We lunchen in een lokaal restaurant. Zij zijn beroemd om hun  vis/forel.
Na de lunch vertrekken we weer naar Voivodinovo, waar we onze laatste middag/avond in het Culturele centrum zullen doorbrengen. De recreatiegroep van Voivodintsi zal zich in de loop van de middag bij ons voegen en zullen we samen dansen. De lokale bevolking zal voor een traditionele maaltijd zorgen.

Woensdag 10 mei
En tja, dan zit het er weer op. En vertrekken we in de (hele) vroege ochtend weer naar het vliegveld in Sofia en wacht het thuisfront ons weer op.

Dit is ongeveer het schema van deze reis. Uiteraard is het heel goed mogelijk dat dagen omgewisseld, gewijzigd of zelfs vervallen. We gaan in ieder geval ons best doen om het een geweldige week te laten worden.

Er zijn nog 3 plaatsen beschikbaar. Mocht je dus nog iemand weten die ook mee wilt. Laat die dan opschieten!

Groetjes,
Giel en Karin

 

Terugkijken op:
Linedance weekend oktober 2015
We kunnen terugkijken op een geslaagd weekend in de Bosbeek bij Bennekom. Onder leiding van Joke van Wees hebben de deelnemers heerlijk gedanst. In de korte tijdsspanne werden maar liefst zo'n 13 dansen aangeleerd. De een nog leuker dan de ander en na de nodige herhalingen zaten ze er goed in.
De keukenploeg van Eef en Marian heeft heerlijk gekookt. Elke maaltijd was smullen van een rijk gevarieerde tafel. Door het leuk aan te kleden, had een ieder het gevoel in een sterrenrestaurant verzeild te zijn geraakt. Kortom iedereen ging 's zondags met een fijn gevoel naar huis toe. “Volgend jaar weer hè”, was de veelgehoorde kreet.
                                          

Midweek Ommen Goud van Oud

Een heerlijke midweek hebben we achter de rug in Ommen. Maar liefst zo'n 40 deelnemers verzamelden zich op de maandagmiddag en dansten enthousiast o.l.v. Eef, Marian en Bep de hele week door. Veel oude, bekende dansen werden aangeleerd en dan is het toch

heel leuk, als je ziet dat de herinnering van "Ja, die heb ik ooit geleerd", veel plezier oplevert.
Het klikte goed tussen de deelnemers en ook hier werd uitstekend werk geleverd door de keukenploeg van maar liefst 4 dames (Evelien, Marijke, Mireille en Karin).
's Avonds werd gedanst o.l.v. Giel Herben en ook daar werden oude dansen aangeboden en natuurlijk verzoekjes van de deelnemers zelf.
Naast het dansen hebben we ook een "kunst" middag gehad waar geschilderd kon worden of gezongen of specifieke squares kregen aangeleerd. Een andere middag werd besteed aan een bezoek aan het Tinnenmuseum in Ommen, waar het thema Napoleon veel afbeeldingen te zien gaf.
Kortom een week waar de deelnemers niet stil  hebben gezeten en veel verschillende dingen hebben gedaan.
Ook hier, “we komen terug hoor” en tot ziens.
                                
Opmerkingen!!!!!!
Van meerdere deelnemers hoorden we, dat een midweek van maandag tot en met vrijdag heel lang is, voor een aantal te lang.
We hebben daarom besloten, dat we elke midweek op de dinsdagochtend laten beginnen tot en met vrijdag.
Dat betekent dus een avond minder dansen en een nacht minder slapen.

Hieronder een gedicht van de midweek in Ommen die we ontvingen van Riet van der Bol.

Dansmidweek in de Wolfskuil.

Dansen in de wolfjeskuil,
Oude dansen, half vergeten,
Kletsen, lachen, lekker eten,
We toefden in de wolfjesmuil.

De danswolf heeft ons ingepikt,
Nee, we konden niet ontsnappen,
Gezelligheid die bleef maar happen,
Zijn program was goed gemikt.

Het team heeft vurig ons bezield,
Raakte juist de goede snaren,
Kreupel, oud of jong van jaren,
Als je maar van dansen hield.

Dank dus aan dat wolfjesteam,
Voor het dansen, koken, ruimen,
Nooit die gulle lach verzuimen,
Dank, die midweek was subliem!

Riet van der Bol”

Wat staat ons nog te wachten
Direct na Ommen zijn we druk bezig geweest met het nieuwe jaar 2016. We hebben een aantal accommodaties vastgelegd en hebben ook de dansleiders gevraagd.
                                     
Spanje
Het gaat de goede kant op met onze eerste buitenlandse reis naar Malaga in Spanje van 8 maart tot en met 15 maart 2016. We hopen dat we na een koude winter de eerste warme zonnestralen weer in Spanje zullen tegenkomen terwijl we heerlijk dansen onder leiding van Leo Waudman en ook heerlijk van de omgeving en de mensen in het zonnige Andalusië zullen genieten.
We hebben nu 18 ingeschreven deelnemers en we willen uitbreiden tot maximaal 24 deelnemers.
Maar we kunnen nu al zeggen: "De reis gaat door".
Er zijn dus nog een aantal plaatsen beschikbaar voor belangstellenden. We hopen nog een paar inschrijfformulieren te mogen ontvangen.

Hoofse (Engelse dansen) april- mei 2016
Na een leuke laatste reis van Annie vorig jaar met Hoofse dansen hebben we besloten dat Hora Travel ook doorgaat met deze geslaagde reizen.
We willen graag vrijdag 29 april tot en met zondagmiddag 1 mei naar de Wolfskuil in Ommen. We zijn daar pas geweest en werden uitstekend begeleid door de staf daar. We zijn heel blij met hen.
We huren daar een huis nl. De Repelaershoeve en dansen in de grote zaal.
We hebben daar Mevr. Aartje Vink kunnen strikken. Een bekende en ervaren dansleidster van de NVS.
We hopen daar veel aanmeldingen voor te krijgen.
                          

Internationaal met een Israëlisch tintje
We hopen dat we net als in dit jaar weer een grote aanmelding zullen krijgen voor onze midweek in de Bosbeek in Bennekom.
Dat zal plaats vinden van dinsdag 18 oktober tot vrijdag 21 oktober.

Daar houden we een midweek internationale dansen met een Israëlisch tintje. We hebben daar een van de bekendste dansleidsters van nu voor gevraagd, namelijk Mariëtte van Gelder.
Zij heeft aangegeven dat ze het erg leuk vindt om te komen.
We verwachten veel van deze midweek
                     

Linedance
Van vrijdagmiddag 18 november tot en met 20 november hebben we weer een linedance weekend in de Banjaert in Wijk aan Zee.
Ook daar hebbe we Joke van Wees weer voor gevraagd. Ze heeft het afgelopen jaar uitstekend les gegeven.

                                
Voor alle reizen, behalve Malaga geldt dat we zelf koken en dat is een goede zaak, want men is daar erg tevreden over.

Kosten
Door scherp op de centen te letten, kunnen we de kosten voor de midweek en de weekenden laag houden (all inclusief).
Dat betekent dat we niet de prijzen zullen laten stijgen. Ze zijn hetzelfde als het afgelopen jaar.
Heerlijk toch!!!!!           

2017
We durven het nauwelijks te zeggen, maar we zijn ook al bezig met 2017. Het lijkt ver, maar we zitten er zo.
We hebben aan Esther Willems gevraagd of zij met ons naar Bulgarije wil gaan. Zij heeft daar enthousiast ja op gezegd. Zij heeft contact opgenomen met een bekende dansleidster aldaar en
die wil ons ontvangen en aan ons lesgeven. Dus houd onze informatie in de gaten. Dat wordt een feest.

Informatie Hora Travel
Organisatoren:  Karin en Giel Herben
Tel. 0527-205 719
E-mail: karinherben@horatravel.nl
http://www.horatravel.nl
Bankrek. bankrekeningnr.: NL75 RABO 0301 9825 97
t.a.v. K. Herben, te Nagele

 

 nieuwsbrief Goud van Oud d.d. mei 2015 

 nieuwsbrief Goud van Oud d.d. augustus 2015 

nieuwsbrief Goud van Oud d.d. oktober 2015 

nieuwsbrief Line dance d.d. augustus 2015