logo

Home | Contact | Over ons

 

 

 

Een dansweek in

Calabrië

(Italië)
Op basis van halfpension


7 mei tot/met 14 mei 2019

Wie gaat er meer naar Italië?

Om precies te zijn Palizzi sul Mare. In het puntje van de neus van de laars van Italië. Met mooi weer kijken vanuit ons huisje naar Sicilië.
Onze dansleidster is Marlies Juffermans. Zij zal de (internationale) workshops leiden.

Marlies Juffermans is af geruime tijd werkzaam als docent Internationale Dans. Na haar studie aan de kaderopleiding en de dansacademie is ze de wereld rondgetrokken, op zoek naar traditionele dansvormen. Ze heeft zich gespecialiseerd in dansen uit de Rusland, Centraal- Aziatische republieken, zoals Kirgizstan en Uzbekistan. Over de dansonderzoeken publiceert ze artikelen en houdt ze presentaties. Op basis van haar bevindingen heeft ze een eigen dansrepertoire ontwikkeld waarmee ze dansworkshops verzorgt in binnen- en buitenland.

Mischien krijgen we ook nog wat Russische in ons internationale programma.

Calabrië is ongerept, je kan genieten van de rust en stilte en de prachtige ruige natuur.
Het gebied waar wij verblijven heet: Magna Grecia, overal zie je de Griekse oorsprong in terug. In de huisjes, in de bergdorpjes die we bezoeken en het oude Grieks dat ze daar nog spreken. 

We gaan Calabrië laten meedansen, op piazza’s (pleinen) in bergdorpjes en aan zee.
Een Calabrese dansmeester komt ons de Tarantella leren en brengt muziekanten mee.

We vertrekken op 7 mei 2019 van het vliegveld Rotterdam rechtstreeks naar Lamezia. Daar staan een aantal busjes voor ons klaar waarin we vertrekken naar onze bestemming. Dat is een mooie route van ongeveer 110 km.

Op Palizzi sul Mare staan een 15-tal huisjes voor ons klaar. Een 3-tal huisjes worden gereserveerd voor 1-persoon, alle overige zullen het huisje dus delen met (minimaal 2 personen). Er staan meerdere bedden in de huisjes, dus je kunt er ook met z’n 3-en in slapen. Er is een badkamer en een keukentje. Het is geen luxe bungalow. Sommige huisjes hebben meerdere slaapkamers, sommige hebben een bed in de woonkamer. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Gos Krijger is onze contactpersoon in Italie. Zij gaat voor ons de excursies verzorgen, een aantal maaltijden worden door haar verzorgd en zij zal onze gids/tolk zijn.


We gaan uiteraard excursies maken. Naar bijvoorbeeld:
Bova Marina is een gemeente in de Italiaanse provincie Reggio Calabria (regio Calabrië) en telt 3870 inwoners (31-12-2004). De oppervlakte bedraagt 29,5 km² en de bevolkingsdichtheid is 136 inwoners per km².

Het kasteel Ruffo Amendolea is een middeleeuwse burcht in het gelijknamige dorpje in het hart van wat bekend staat als het Hellenistische gebied van de provincie Reggio Calabria. Het kasteel stond op een zeer strategische plek in de vallei van de droge rivierbedding Amendolea en vormde in de historische tijden de grens tussen Locri en Reggio Calabria.

We gaan zeker een Italiaanse dansmeester ontmoeten, die ons de traditionele Tarantella zal aanleren.
Wellicht is er een mogelijkheid om die samen op het dorpsplein te dansen met de lokale bevolking.

Kortom, we gaan er weer een mooie reis van maken.

terug