logo

Home | Contact | Over ons

Nieuwsbrief 2

Goud van Oud

augustus 2015

Nog een paar maanden
Nog maar een paar maanden en dan begint de eerste midweek van Hora Travel in Ommen. Er zijn ondertussen de nodige ontwikkelingen geweest, die de moeite waard zijn  te vermelden.

Een Kok
Ten eerste hebben we een echte kok. Het is Evelien  uit Twente. Zij heeft al veel ervaring opgedaan met andere dansactiviteiten of Nivon- bijeenkomsten. We zijn heel blij dat ze onze inwendige mens van goed eten wil voorzien. Dank voor de aanmelding. Zij wordt bijgestaan door Karin Herben, die graag eet en ook zo ervaring zal opdoen met het klaar maken van maaltijden voor meerdere personen.

De Wolfskuil
                                


Wolfskuil 15, 7731 AP, Ommen

http://www.vakantieinommen.nl/images/plattegrond_ommen_zd.jpg

 

 

 

 

 

 

 


 

De Repelaer Hoeve
Tijdens een tweede bezoek aan De Wolfskuil, kregen we de mogelijkheid om een extra huis te huren vlak bij de Jorishoeve. Groot voordeel van dat tweede huis was het gegeven dat we een grote zaal tot onze beschikking kregen, waarin het voor een grote groep goed dansen is. Daarnaast kunnen we nog slaapruimtes gebruiken. Dit gebouw heet "De Repelaer Hoeve".
Dit betekent dat we andere slaapruimtes in een derde gebouw kunnen laten schieten.
Voordeel van de dansruimte in de Repelaer Hoeve is het feit, dat de eetzaal intact blijft. We De Wolfskuil - Marcel Verheijhoeven dus niet met tafels te gaan slepen.

Activiteiten
Naast het vele dansen, hebben we ook wat activiteiten georganiseerd.
Zo hebben we een excursie naar het Tinnenmuseum in Ommen met een demonstratie tingieten.
Tevens hebben we een middag vrijgehouden voor wat keuze-activiteiten.
http://www.wolfskuil.nl/media/J575l5dd8tzditGo.jpgZo zal een kunstschilder een deel van de groep ´s middag laten schilderen. tegelijkertijd zal er een workshop zingen georganiseerd worden en ook is er de mogelijkheid om die middag gezellig te squaren. Voor deze middagactiviteiten kunt u zich inschrijven, zodat bij alle drie de activiteiten voldoende mensen mee kunnen doen. Dat inschrijven kunt u vanaf aanvang van de midweek doen. Er zal dan een intekenlijst klaarliggen.

Verplichtingen
Van de drie middagen zullen er twee gevuld zijn met activiteiten.
Als u daar geen gebruik van wilt maken, is dat uitstekend. U bent tot niets verplicht. Dat geldt hetzelfde voor danslessen of avondbal.

Slaapkamerindeling
We hebben tijdens de aanmeldingen regelmatig verzoeken gehad om bij iemand anders te gaan slapen of alleen te slapen.
We hebben dat voor zover mogelijk kunnen realiseren. Dat betekent dat
we een  lijst meesturen met kamerindeling. Als u daar dan nog vragen over hebt, kunt u altijd contact opnemen met Karin Herben.

Dansgroepen
Vanwege het aantal deelnemers hebben we de bijzondere omstandigheid de groep te splitsen in twee dansgroepen. Dansgroep 1 krijgt les in een wat hoger tempo en zal op het eind van de les iets moeilijkere dansen aangeleerd krijgen. Dansgroep 2 krijgt dezelfde dansen, alleen in een wat rustiger tempo.
U weet zelf hoe u danst, daarom laten we de indeling zoveel mogelijk aan de deelnemers zelf over. De eerste groep zal in de Repelaer Hoeve les krijgen en de tweede groep in de Jorishoeve.
Zoals u wel weet zijn onze dansleider Bep Kleinheerenbrink, Eef Nijhuis en Marian Kamminga.
De lessen zijn 's morgens van 9u30-10u45 en van 11u15-12u30.

Avondbal
http://www.50plusser.nl/forum/userpix/81004_volksdansbal_9_1.jpg's Avonds vanaf 20u00 is er vrij dansen in de Repelaer Hoeve onder leiding van Giel Herben. Het is zeker niet de bedoeling dat de lessen van de ochtend herhaald worden, maar met verzoekjes zullen we rekening proberen te houden. Het is altijd leuk als u een lijstje van favoriete oude dansen meeneemt en aan Giel Herben doorgeeft, die kan hij zo veel mogelijk verwerken in het programma. In principe zal elk bal ook Goud van Oud zijn, maar bij verzoekjes van modernere dansen zal zeker niet moeilijk worden gedaan.

Verschillen
We zullen tijdens de midweek dansen van vroegere jaren aangeleerd krijgen. Aangezien we deelnemers uit grote delen van Nederland hebben, zullen er zeker dansen zijn, waarin pasjes zitten, die anders zijn dan u altijd hebt gedanst. U kent de kreet dan van de dansleider "Een ander dorp".
We gaan uit van de versie die de dansleider aanbiedt, maar als het in de praat te pas komt, heeft hij of zij zeker een luisterend oor, als er andere versies blijken te zijn. Maar we weten het ondertussen wel, er bestaat in de folkloredans geen echte waarheid van "Zo moet het".

Aankomst
We starten de midweek maandag 16 november vanaf 16u00. U kunt dan
uw spullen kwijt op uw kamer.  De ontvangst zal zijn met koffie en thee.
Rond 18u00 is er dan een eenvoudige, maar voedzaam maaltijd.
Om 20u00 beginnen we met ons eerste bal in de Repelaer Hoeve voorafgegaan met het voorstellen van de leiding en deelnemers.

Drank etc.
Halverwege de ochtendlessen en middagactiviteiten zal er koffie en thee aangeboden worden. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Buiten de lessen vragen we daar wel een vergoeding voor.
Wilt u echter ook gebruik maken van frisdrank of eenvoudige alcoholische drankjes, dan wordt daar eveneens een vergoeding voor gevraagd.
De prijzen zullen niet in de papieren lopen, wees gerust.

CD en DVD
Afbeeldingsresultaat voor CD DVDEr zullen zeker deelnemers zijn, die graag een CD, een DVD of beide willen hebben.
We willen van tevoren een CD klaar hebben, die u kunt kopen.
de DVD zal na de midweek zo snel mogelijk worden opgestuurd.
De kosten zullen zeker niet de pan uitrijzen. We denk aan 7,50 Euro voor een CD of een DVD. De opbrengst zal bestemd zijn voor het dekken van de kosten van deze reizen. Als u belangstelling hebt, kunt u dat tijdens de midweek opgeven bij Giel of Karin Herben.

Medelingen
Elke dag zal er in beide gebouwen een dagoverzicht zijn van activiteiten waar en door wie. Zo hoeft u nooit in het ongewisse te zijn, wat u moet doen.

Vertrek
Vrijdagochtend rond 10u30 na de koffie is er het vertrek.
We hopen dan dat we een heerlijke geslaagde midweek hebben gehad.

Vervoer
Voor de deelnemers die met de auto komen. Het adres van de Wolfskuil is
Wolfskuil 15, 7731 AP Ommen.
Als u met de trein komt, is het ongeveer 10 minuten lopen vanaf het station. Mocht het noodzakelijk zijn (in verband met zware koffers, of slecht ter been zijn) geef dat dan door, dan kunt u vanaf het station worden opgehaald. Geef dat bij voorkeur van tevoren al door, dan kunnen we er rekening mee houden. In geval van nood kunt u contact opnemen met Karin Herben 06-25172124.
Dat geldt natuurlijk ook voor het vertrek. U kunt dan door Giel Herben op het station worden afgezet.

Vragen
Als u verder nog vragen hebt, kunt u altijd mailen naar Karin Herben (karinherben@horatravel.nl) of bellen naar Karin Herben 036-5342351.

 

                               http://boeken.boekjebungalow.nl/cmslib/boeken.tibos.nl/boekjebungalow/images_plgrs/huge/465-_Repelaerhoeve_plattegrond_JPG.JPG