logo

Home | Contact | Over ons

Nieuwsbrief

Algemeen

 

Augustus 2017

Inhoud:
Midweek: 17 – 20 oktober ‘17
Linedance: 24 – 26 november ‘17
Nieuw!!!!
Macedonië: 8- 16 mei 2018

De vakantie is voorbij en dus……
Hora Travel staat weer aan het begin van een druk dansseizoen.
Na de reis naar Bulgarije is het een paar maanden stil geweest, maar stilte bedriegt. We zijn druk bezig geweest met het voorbereiden van drie evenementen tussen september en juni.
Alles is nu duidelijk en daarom kunnen we met trots vertellen dat het volgende op stapel staat.

Midweek internationaal
De midweek van dinsdag 17 tot 20 oktober in de Bosweek in Bennekom. Voor een aantal deelnemers een bekende locatie, omdat we daar twee dansruimtes tot onze beschikking hebben.
Karin Bellaart, een bekende dansleidster uit Drenthe, zal samen met Giel Herben vier dagen workshops geven met als thema Internationaal met een Balkantintje”.
De deelnemers worden dinsdag rond 11:00 uur verwacht en na een gezellig kennismaking begint de midweek tot vrijdagochtend 12:00 uur.

’s Morgens twee workshops en ’s avond een gezellig dansbal waar ieder zich helemaal kan uitleven.
’s Middags zijn er activiteiten. We hebben voor het zingen weer Marian Gouverneur uitgenodigd net als andere jaren en dit keer hebben we ook een middag tekenen op programma staan.
Dit met een volledig verzorgd ontbijt, lunch en diner.
We hebben een flinke kookploeg klaar staan, namelijk de dames Ine, Corine en Monique.
De organisatie van de midweek is weer in handen van Karin en Giel Herben. Kortom we hebben er veel zin in.
Het aantal deelnemers is zonder meer goed te noemen, maar er is nog plaats voor 6-7 deelnemers. Kortom kijk nog eens om u heen.

Linedanceweekend
Dit weekend wordt georganiseerd van vrijdag 24 november tot en met zondagmorgen 26 november.
Naast het volksdansen richten we ons met Hora Travel ook op de organisatie van een linedanceweekend. Dit zal dit jaar voor de derde keer door ons georganiseerd worden in het NIVONhuis “De Krikkenhaar” in Bornerbroek een plaatsje dicht bij Almelo. Vanaf vrijdagmiddag 24 november worden
de deelnemers verwacht en na een verfrissing begint het linedancen met een kennismakingsuurtje. Het gehele weekend van vrijdag tot en met zondagmorgen wordt er gedanst onder de enthousiaste

leiding van Joke van Wees. De routinees onder ons weten niet beter. Zij heeft haar sporen met linedance ondertussen wel verdiend.

Ook hier geldt een volpension, dus alles wordt geregeld door Karin en Giel Herben en Karin Herben zal samen met Karin Hinz de keukenploeg vormen. Vorig jaar (tijdens de Hoofse dansen) voor het eerst en het werd een groot succes.
Men hoeft echt geen goed getraind linedancer te zijn om hieraan mee te doen. Makkelijke dansen worden afgewisseld door wat ingewikkeldere dansen, maar alles wordt goed uitgelegd en het is voor een ieder goed te doen.
We hebben dit jaar toch heel wat deelnemers. Het zijn er wat meer dan andere jaren, maar er kunnen toch zeker nog zo’n 4-5 deelnemers bij. Ook al omdat we het gehele huis hebben afgehuurd.

Let op:
Wanneer u met de midweek of het linedanceweekend met trein of bus gaat, dan kunt u vanaf de stopplaats worden opgehaald door Giel Herben. U moet dat van tevoren aangeven per mail of telefonisch bij Karin Herben

Wat bagage betreft moet u rekening houden met het weer dat er voor die periode staat aan te komen en goed schoeisel en makkelijke danskleding.

U krijgt, als u zich aangemeld heeft nog apart bericht met de juiste berichten van tijden en plaats. Heeft u alsnog vragen, mail of telefoneer naar Karin of Giel Herben.

Macedonië
We gaan naar Macedonië vanaf 8 tot en met 16 mei, dus 9 dagen.
Waar we heel trots op zijn is onze derde buitenlandse reis.
Na Spanje en Bulgarije gaan we met Martin Ihns, een bekende dansleider van Macedonische en Albanese dansen op stap naar Bitola.
Toen we hem vroegen was hij direct enthousiast en al snel had hij
het raamwerk voor de reis klaar.
Zo heeft hij een collega dansleidster Snezana Balkanska (ja echt)
gevraagd de reis in Macedonië te coördineren en tijdens de workshops Macedonisch aan te leren.
Zo kunnen we melden, dat we een hotel op half-pensionbasis in Bitola gehuurd hebben en dat we naast de workshops dansen uitstapjes maken naar Ohrid, Heraklea en andere oude steden etc.
We hebben de gehele week een bus tot onze beschikking dus we kunnen alle kanten op

In de folder, die we op het ogenblik gaan verspreiden staan de verdere gegevens.
We kunnen naast de leiding nog z’n 25 deelnemers hebben. Uiteraard gaan we niet lopen of fietsen maar we vliegen naar Ohrid en vandaar gaan we met de bus naar Bitola.
Bitola is een mooie stad in het zuiden van Macedonie, tegen de Griekse grens aan.

We hopen dat we veel oudgedienden, maar ook veel nieuwkomers mogen verwelkomen voor onze reis.