Calabrië - Italië 2019

Een dansweek in (Zuid-Italië). Op basis van volpension

7 mei tot/met 14 mei 2019

We hebben een geweldige week gehad in Calabrie (Italie). We vertrokken vanaf Vliegveld Rotterdam. Voor velen een bekend vliegveld en een stuk overzichtelijker dan Schiphol. Nadat iedereen aanwezig was, hebben we ons ingecheckt en konden we vertrekken. De douane was een makkie. Met een bus naar ons vliegtuig gereden en klaar voor vertrek.

We hadden een prachtige vlucht. De piloot vertelde waar we ongeveer vlogen en wat er beneden ons te zien was. Zo zijn we over Venetie gevlogen, Stromboli, de Vesuvius. Niet iedereen heeft alles kunnen zien. Je zit wel erg hoog in zo’n vliegtuig. Maar prachtige besneeuwde toppen van de Alpen. Net schuimpieken. Italië was goed herkenbaar. De kaarten van de atlas kloppen echt!

Op het vliegveld in Lamezia stond Gos ons op te wachten.Er was wat geharrewar bij het verhuurbedrijf voor de busjes, maar uiteindelijk konden we vertrekken naar onze plaats van bestemming Camping Doccica.

Voordat een ieder zijn/haar huisje/kamer aangewezen kreeg, hebben we eerst een heerlijke lunch gehad. Gos had boodschappen gedaan en we konden genieten van lekker brood met heerlijke kaas, vleeswaren en jam.

Marlies Juffermans ging met ons mee als dansdocent. Ze heeft ons vele nieuwe dansen aangeleerd met heel veel enthousiasme. Degenen die Marlies nog niet kenden, hebben haar kunnen ervaren als een vrolijke, gezellige meid. Ze geeft fijn les. We hopen dat ze volgend jaar wederom met ons meegaat.

Daarna ging iedereen zich installeren en genieten van het uitzicht. Wat een heerlijke plek..

Na een heerlijke nacht, luisterend naar het ruizen van de zee, begon de vakantie echt. In het restaurant stond een ontbijt voor ons klaar. Geen intercontinaal keuze buffet, maar een degelijk ontbijt. Brood waar je je tanden in kon zetten met kaas, vleeswaren en jam. Ook yoghurt stond erbij.

We hebben die dag lekker rustig aan gedaan. Gedanst, gezongen, geluierd en zelfs gezwommen. Tjonge wat was dat water koud!

’s Avonds kwam een groep Italiaanse dansers bij ons eten en uiteraard dansen. Het was een groep uit het dorp en ze verrasten ons op een aantal Italiaanse dansen uit Zuid Italie. Het waren vrijwel allemaal tarentella’s verwerkt in choreografien. Een bruiloftsdans zat er (uiteraard) tussen en ook dansen waarbij het werk op het platte land uitgebeeld werd. Samen hebben we Italiaans gedanst, veel improvisatie, maar ook onze Hollandse dansen kwamen aanbod. Onder andere de Vleegerd en de Hakke Toone. Daarna zijn we gaan eten en vooral drinken. Het was een hele belevenis..

Donderdag 9 mei
We zijn naar de markt in Bova Marina geweest. Gezellig gewandeld, cadeautjes voor thuis gekocht en lekker snoepgoed. Toffees en zuurtjes, heel speciaal, die kun je in Nederland uiteraard niet krijgen.

Na de lunch weer een workshop dans/zingen en na het diner bal in het restaurant. Tafels aan de kant en dansen maar!

Zaterdag 11 mei
’s Ochtends hebben weer een workshop dansen gedaan en ’s middags zijn we naar Agriturismo “Il Bergamotto”. Daar kregen we een rondleiding en tekst en uitleg hoe de bergamotto groeit en wat je er allemaal mee kunt doen. Wist je dat deze vrucht alleen maar in Calabrie groeit en heel gezond is?.

Zondag 12 mei
We zijn naar Palizzi Superiore geweest. Eerst hebben we hebben heerlijk gelunched in een Calabrees restaurant met allerlei antipasta’s en daarna hebben we in het dorp rondgewandeld. Allemaal trappen op. Prachtig uitzicht, mooie gebouwen. Nadat we vonden dat de Italianen wakker moesten worden uit hun siesta, hebben we op het plein gedanst. Langzaam maar zeker kwamen  de bewoners van het prachtige dorpje nieuwsgierig kijken naar die toeristen die daar op het plein aan het dansen waren. De plaatselijke kruidenier heeft een omzet gedraaid voor het hele jaar, als dank voor het gebruik van haar stroomvoorzieningen.

We hebben een hele fijne vakantie gehad. Veel gezien, heerlijk gegeten, zowel in het restaurant als de zelfgemaakte lunches en het eten buiten de deur. Dank aan iedereen die heeft meegeholpen om deze reis (wederom) tot een succes te maken.