Spanje 2016

8 tot en met 15 maart 2016

Dansreis naar Malaga!

Met zo’n 21 mensen zijn wij op dinsdag 8 maart 2016  in alle vroegte vertrokken naar Spanje.

Vanaf het vliegveld zijn we met de bus naar ons hotel Hotel Pasada del Conde te Ardales gebracht. Daar aangekomen hebben we gegeten.

Dagelijks hebben we in de hal van het hotel een workshop gehad en ’s middags waren we vrij. 

We zijn met onze bus voor een dagje Malaga naar gedaan. Daar werden we “los” gelaten. 

In Malaga zijn veel Arabische invloeden uit de tijd van de Moorse overheersing te zien. Zoals, Arabische  figuren, tekens en verschillende versierde bogen. Ook zijn de Romeinse invloeden duidelijk zichtbaar zoals de Romeinse zuilen onder de Arabische bogen. De Moorse vesting is tegen een helling van de Gibralfaroberg aangebouwd en ligt hoger dan de stad Málaga. Het uitzicht vanuit La Alcazaba is prachtig. Vanaf hier is de haven van Málaga met de wandelpromenade Muelle Uno te zien. De vesting werd gebouwd tijdens de Hammudidendynastie. Dit is de best bewaarde Alcazaba in Spanje en één van de bekendste bezienswaardigheden van Malaga.

In de omgeving van het hotel zijn prachtige wandelingen te maken. Zowel op goed begaanbare wegen als ook wandelingen in een wat ruiger gebied, waar stevige wandelschoenen voor nodig zijn. 

Het El Torcal Park. is een natuurreservaat dat bekend  staat om zijn bijzondere kalksteen rotsformaties. Op El Torcal Park vind je enkele van de mooiste en meest indrukwekkendste kalkstenen landschappen in Europa. Het hele gebied stond  onder water tot honderd miljoen jaar geleden. Het natuurgebied Torcal de Antequera is op 18 juli 1989 uitgeroepen tot natuurpark, waardoor het speciale bescherming geniet. De merkwaardige rotsformaties van het gebergte waren ooit zeebodem en zijn ontstaan door de opwaartse druk van vulkanische activiteit in combinatie met winderosie. Het gebied kent een bijzondere flora en fauna. Het is een relatief klein gebied (11,7 km² binnen het natuurgebied).