7 dagen Mezőkövesd– Hongarijë half-pension

vrijdag 22 tot en met
vrijdag 29 september 2023

Hongarije is een land in Centraal-Europa met in totaal zeven buurlanden. Het Hongaars is de officiële taal van het land, Boedapest de hoofdstad en je betaald er met de Forint. Hoewel Hongarije niet het eerste land is waar je aan denkt voor een vakantie of stedentrip, komen er jaarlijks behoorlijk wat toeristen naar het land toe. De absolute meerderheid van de toeristen die naar Hongarije gaan bezoeken de hoofdstad Boedapest. Deze stad hoort al jaren tot één van de populairste stedentrip bestemmingen in Europa. Het Balatonmeer staat op een goede tweede plaats. Andere populaire bestemmingen zijn de stad Debrecen en de Hongaarse Poesta.

De laatste bestemming staat zeker op het programma!

Verblijf:

Ons hotel zal zijn: Hajnal Hotel  

Dit moderne spa-hotel ligt naast het beroemde geneeskrachtige water van Zsóry Bath en biedt gezondheid en ontspanning op een traditionele locatie.

Hotel Hajnal is gevestigd in Mezőkövesd, het centrum van de cultureel rijke Matyó gemeenschap, waardoor u een belangrijk deel van de Hongaarse cultuur kunt ervaren. Het hotel ligt op slechts 150 meter van de verjongende Zsóry baden; ideaal voor uw gezondheid en ontspanning. Als u klaar bent met het genieten van het natuurlijke warme water, kunt u in het hotel heerlijk ontspannen in de eigen sauna, een hot tub, fitnessruimte en een zoutgrot. De kamers zijn volledig uitgerust met een eigen balkon, en u profiteert van een verscheidenheid aan massages en behandelingen. Er is ook een eigen tuin en een restaurant, waardoor het u aan niets ontbreekt.

Zie https://www.hajnalhotel.hu/

Het  hotel heeft merendeels 2 persoonskamers en een 6-tal 1 persoonskamers.  

Dansvakantie

Uiteraard gaan we allemaal om ook te dansen en dat willen we elke dag doen tijdens workshops internationaal. Dat gebeurt ’s ochtends. In tegenstelling tot andere jaren willen we graag de dansleiders die meegaan uitnodigen een workshop te leiden met internationale dansen.

Daarnaast hebben we aan onze contactpersoon gevraagd een Hongaarse dansleider te vragen ook een workshop te leiden met Hongaarse dansen.

Vervolgens hebben we elke avond een instuif, waar we lekker de ons bekende dansen doen.

Kortom het wordt een vakantie met heerlijk dansen en Hongarije verkennen.

 

Programma:

Vlucht:  22-09-23 Eindhoven – Budapest v.09.00 a.11.00

               29-09-23 Budapest – Eindhoven v.14.20 a.16.30

              (e.e.a. onder voorbehoud)

 

Excursies

Tijdens ons verblijf zullen we, zoals bekend, excursies organiseren. De planning is een bezoek aan de stad Eger. Een oude stad met veel bezienswaardigheden.

Een tweede excursie zal zijn een bezoek aan de Poesta. De grote grasvlakte waar Hongarije altijd bekend om was. Tradities zijn daar nog in grote mate te vinden.

Zoals bekend is het credo van HoraTravel: “vrijheid blijheid”. Niets moet (bijna) alles mag.

Kosten:

Dit jaar gaan we 7 dagen met elkaar op reis. De prijzen zijn ook in Hongarije flink gestegen.

Om die reden zal de prijs € 1.500,00 p/p bedragen.

Er zal een meerprijs worden berekend voor een éénpersoonskamer van € 250,00. Er zijn slechts 6 éénpersoonskamers. Mocht je een tweepersoonskamer voor jezelf willen hebben, wordt daar een meerprijs van € 350,00 voor gerekend.

Uw inschrijving geldt als de aanbetaling van € 400,00 is ontvangen (ivm tickets)
Inbegrepen is:

  • Vliegreis Eindhoven – Boedapest vv
  • Transfer naar hotel vv
  • Ontbijt en diner
  • Hotelovernachtingen
  • 2 excursies

(de kosten van ruim-koffer zal apart in rekening worden gebracht.