Hora Travel

8-9-10-11 november

Midweek Internationaal met tintje Israëlisch Nivonhuis Bosbeek Bennekom


Midweek Midweek Midweek Midweek Midweek Midweek Midweek


Het is bijna november,   Bosbeektijd

Na een hele fijne vakantieweek in Portugal met warm weer, leuke mensen en originele dansen staat de Bosbeek voor de deur. We hebben er zin in. Thema van deze midweek is INTERNATIONAAL MET EEN ISRAELISCH TINTJE. Dat gaat helemaal lukken.

We hebben twee fantastische dansleidsters kunnen strikken, namelijk Mariette van Gelder en Arja Tuinman.

Daarnaast verzorgen Bep Kleinheerenbrink, Marian Kamminga en Giel Herben ook een dagdeel danslessen. Vele deelnemers zullen elkaar herkennen of al kennen en sommigen zijn nieuw. Maar dat maakt niets uit. Samen maken we er een fijne week van met dansen, lekker eten en lekker bijpraten.

Lees het boekje goed door. Het geeft antwoord op vele vragen. Zijn er desondanks nog zaken, die je wilt weten, vraag het aan Karin of Giel. Die kunnen je vast wel antwoord geven op alles.

Met betrekking tot corona, wees voorzichtig maar niet bang, want dat is helemaal niet nodig.

Kortom tot dinsdag 8 november

Midweek Midweek Midweek Midweek Midweek Midweek Midweek

  

Waar dansen we

Het Nivonhuis in Bennekom is groot, de grootste van Nederland. We hebben het gehele huis voor ons zelf. Iedere deelnemer heeft in principe een eigen kamer.

De dansruimtes zijn de kelder en in de grote zaal op de begane grond en in de hal van het huis.

Ook kunnen we gebruik maken van kleinere zalen in het gebouw.

In Verband met het Coronaprotocol moeten we bekijken of we wel gebruik maken van de kelder.

Alle ruimtes willen we leuk versieren, zodat het prettig is om er te vertoeven. Het eten en slapen is natuurlijk bovengronds en als u er even uit wil om te wandelen en een frisse neus te halen, dan is de omgeving heel erg de moeite waard.

NIVON Natuurvriendenhuis Bosbeek
Bosbeekweg 19-21
6721 MH Bennekom (Gelderland)

Tel.0318 414723

  

Lakenpakketten

U mag zelf lakens of dekbed meenemen, maar er zijn dekens en een lakenpakket kan u huren van het NIVONhuis


Dansruimtes en groepsindeling

Vooralsnog denken we te dansen in de Heidezaal (de grote zaal) en de recreatieruimte (de kelder). De Heidezaal is goed te ventileren. De Recreatieruimte misschien iets minder, maar kan wel. Deze ruimte is opgeknapt en er is luchtafzuiging. Eventueel kunnen we uitwijken naar de hal. Ook kunnen we gebruik maken van de kleinere Dennenzaal.

Tijdens het dansen is ieder vrij te dansen, zoals hij of zij het het plezierigst vindt. Dan kan dus zijn;  alleen dansen of iemand vasthouden of iedereen vasthouden, die naast hem of haar komt te staan.

We willen 3 dansgroepen organiseren met de 5 dansleiders, te weten: Mariette van Gelder die elke dag lesgeeft, samen met Ajra Tuinman.

Daarnaast geeft elke dag een andere dansleid(st)er les in de Dennenzaal.

Marian Kamminga geeft zitdansen, Bep Kleinheerenbrink geeft dansen van Ira Weisburd en Giel Herben geeft squaredans. Zij zullen alle drie een dagdeel voor hun rekening nemen.

We willen de groepen niet te groot maken dus is een  derde groep geformeerd, die in de Dennenzaal kan dansen. We hebben dansleiders tussen de deelnemers en de organisatie, dus dat is mogelijk.

 • Elke groep bestaat uit maximaal 15 – 18 personen
 • De groepen blijven in hun dansruimte tijdens de pauze (of gaan naar buiten). Er wordt dan geventileerd. Koffie/thee pauze wordt geserveerd in de dansruimte.
 • De groepen blijven de hele midweek bij elkaar.
 • De les duurt 45 minuten.

De Keuken

De keuken staat wederom onder leiding van een groep enthousiaste dames namelijk Ine, Monique en Anja. We zijn blij dat ze zich beschikbaar hebben gesteld. Het is behoorlijk veel werk om voor ruim 60 dames en heren te koken, maar ze hebben een goede naam opgebouwd wat eten betreft. We weten dus, dat we heerlijke maaltijden krijgen voorgeschoteld.     


Adres / Vervoer

Het adres van het Nivonhuis is: De Bosbeek, Bosbeekweg 19-21 6721 MH in Bennekom.  Als u met de auto komt, houd er dan rekening mee dat het laatste stuk over zandwegen gaat.

Als u met de trein komt, is het toch wel een heel stuk lopen vanaf het station.

Daarom wil Giel u komen ophalen met de auto vanaf het station Ede-Wageningen.

Hij wil dat doen dinsdagochtend tussen 9u15-10u00

Als u van deze service gebruik wilt maken, moet u Karin van tevoren mailen of bellen. Haar telefoonnummer is 06-25 17 21 24

Regel dat s.v.p. minstens een dag van tevoren.

Dit geldt ook voor wegbrengen op de vrijdag.

 

Israëlische volksdansen

 De behoefte aan gemeenschapsdansen ontstond voor het eerst onder de halutzim van de Eerste Aliyah in 1882, en ging verder met de Tweede Aliyah (1904-1914) en de Derde Aliyah (1919-1923). Tijdens de Tweede en Derde Aliyah-periode, tussen 1904 en 1923, dansten de halutzim alleen dansen die ze uit de diaspora hadden meegenomen – de Horah, Polka, Krakowiak, Czerkassiya en Rondo, waarbij de Horah de nationale dans werd.  Israëlische volksdansen werden gecreëerd als een manier om te helpen bij het creëren van een nieuwe Israëlische cultuur in het land Israël, waarbij elementen uit andere dansculturen werden gecombineerd met de muziek en thema’s van het moderne Israël. De meeste dansen konden door jong en oud worden gedanst en vierden de pioniersgeest. Anderen zijn gemaakt voor professionele of semi-professionele dansgroepen. Israëlisch volksdansen is een populaire recreatieve activiteit in Israël en wordt in het openbaar uitgevoerd in veel dorpen en steden, met name aan het strand en promenades (bekend als tayelets).

Rivka Sturman, die naar het Mandaat Palestina emigreerde, merkte op dat kinderen Duitse liedjes kregen op de kleuterschool en besloot dat het belangrijk voor hen was om liedjes en dansen te hebben die de cultuur van hun eigen land weerspiegelden. Sturman, die een achtergrond had in moderne dans, werd een van de meest productieve volksdanschoreografen van het land. Van 1942 tot 1983 creëerde, onderwees en voerde ze meer dan 90 dansen uit, waarvan er velen als Israëlische klassiekers worden beschouwd. In 1944 organiseerde Gurit Kadman een First Fruits-dansoptocht om de Joodse feestdag van Shavuot in kibboets Dalia te vieren.

Datzelfde jaar organiseerde ze het eerste volksdansfestival in de kibboets, dat een vast evenement werd.

Zoals veel soorten Europese volksdans en country-western lijndansen in de VS, heeft elke Israëlische volksdans een vaste choreografie (opeenvolging van stappen) en wordt deze gedanst op een specifiek muziekstuk. De yotzer, of choreograaf, selecteert een muziekstuk, meestal uit een van de genres van de Israëlische muziek, en rangschikt een reeks stappen die bij die muziek passen. De vorming van de dans kan een cirkel, paren, trio’s of korte lijnen zijn, evenals een groep / lijnformatie zoals in country-western lijndansen.

Belangrijke folkinvloeden zijn de Hora (een dansvorm die veel Oost- en Zuidoost-Europese culturen gemeen hebben), de Tza’ad Temani, Atari, de danstraditie van de Chasidim (aanhangers van de Oost-Europese Joodse religieuze beweging) en andere Oost-Europese volksdanstradities. Er zijn veel dabke-achtige Israëlische volksdansen; de dabke is van oorsprong een Arabische volksdansvorm uit het Midden-Oosten. Sommige dansen vertonen vooral een enkele invloed. Zo verwijzen de dansen Hora Chadera (1972) en Eretz, Eretz (1974) terug op de chassidische danstraditie. Sommige dansen combineren elementen uit meerdere volksdanstradities, of uit folk- en niet-folkbronnen. De dans Ma Navu (1956) combineert volksdansinvloeden (bijvoorbeeld de Jemenitische step) met bewegingen uit ballet. Sommige Israëlische dansen – dit komt vaker voor in de nieuwere dansen – hebben weinig of geen volkselementen. Puristen zouden dergelijke dansen stilistisch buiten de grenzen van volksdans kunnen beschouwen.

Ondanks de vele veranderingen in de waarden, dromen en manieren van leven van de Israëli’s, blijven veel dansen van de jaren 1940 en 1950 populair. Sommige van deze dansen worden echter niet meer gedanst. Ongeveer honderdduizend mensen dansen regelmatig minstens één keer per week en nog eens honderdduizend dansen meerdere keren per jaar. 


Weekschema

Dinsdagochtend vanaf 10u30 bent u welkom op de Bosbeek in Bennekom. Onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers wordt u volledig geïnformeerd waar uw kamer is en waar u nog meer op moet letten.

Ook hebben we besloten i.v.m. Corona om wat regels aan te houden om besmetting zoveel mogelijk tegen te gaan.


Dinsdag 8 november

10u30-11u30 aankomst

11u30-12u15 kennismaking met dansleiders en organisatoren en de kookploeg!!!

12u30 Lunch

14u00-14u40 workshop 1  

Groep 1   Eetzaal           Mariette

Groep 2   Kelder            Ajra

Groep 3   kleine ruimte    Marian (zitdans)

14u50-15u30, workshop 2

Groep 2   Eetzaal           Ajra

Groep 3   kelder            Mariette

Groep 1   kleine ruimte    Marian (zitdans)

15u30-16u00   Koffie en theepauze

16u00-16u40

Groep 3  Eetzaal            Mariette

Groep 1  Kelder             Ajra

Groep 2  Kleine ruimte Marian (Zitdans)

17u00-18u00   Happy hour

18u15-19u30   Diner

20u15-22u30   Bal/instuif in eetzaal en kelder


Bekende Israëlische dansen

Mayim

Manavu

Ahavat hadassa

Ale brider

Ashrei ha eish

Klezmer

Avre tu

Hora medura

Hora agadati

Harey Hevron

Katonti

Debka Adama

Kuma echa

Bashana haba’a

Eshkolit

Harimon

Le’or chiuchech

Nigun shel yossi

Dancing on water

Debka Bedouit

Debka dror

Zarah

Nitsanim

Rachel

Erev ba

Shir al etz

Erev shel shoshanim

Sherele

Pashit anashim

Shir

Hinnach Yaffa

Reach tapuach

Vedavid

Haroah haktanah

Tzadik katamar

Suleima ya’akov

Tzlil ha’emek

Nirkoda

Harmonica

En nog een heleboel meer…………


Verzoekjes

Verzoekjes


Woensdag 9 november

8u00-8u45      Ontbijt

9u15-10u00 Workshop 4

Groep 1   Eetzaal           Arja

Groep 2   Kelder            Mariette

Groep 3   kleine ruimte  Bep (Ira Weisburd dansen)

10u10-10u55  workshop 5

Groep 2   Eetzaal           Mariette

Groep 3   kelder            Arja

Groep 1   kleine ruimte    Bep (Ira Weisburd dansen)

10u55-11u20  Koffie en theepauze

11u25-12u10 Workshop 6

Groep 3  Eetzaal            Arja

Groep 1  Kelder             Mariette

Groep 2  Kleine ruimte    Bep (Ira Weisburd dansen)

12u30 Lunch

Middagprogramma 9 november (vrijwillig)

13u45-14u45   Schilderen 1

14u45-15u05   Koffie en theepauze

15u05-16u05   Schilderen 2

16u05-17u00   Zingen o.l.v. Emile en Cora

17u00-18u00   Happy hour

18u15-19u30   Diner

20u15-22u30   Bal/instuif in eetzaal en kelder      

              

Welke Israëlische dansen kent U?????  

Namen

Namen

Namen

 

 

Donderdag 10 november

8u00-8u45      Ontbijt

9u15-10u00 Workshop 7

Groep 1   Eetzaal           Mariette

Groep 2   Kelder            Arja

Groep 3   kleine ruimte    Giel (Squaredans)

10u10-10u55  workshop 8

Groep 2   Eetzaal           Arja

Groep 3   kelder            Mariette

Groep 1   kleine ruimte    Giel (Squaredans)

10u55-11u20  Koffie en theepauze

11u25-12u10 Workshop 9

Groep 3  Eetzaal           Mariette

Groep 1  Kelder             Arja

Groep 2  Kleine ruimte    Giel (Squaredans)

12u30 Lunch

 

Middagprogramma 10 november (vrijwillig)

 

13u45-14u45   Kleien o.l.v. Karin

14u45-15u05   Koffie en theepauze

15u05-16u05   Kleine Vervolg

17u00-18u00   Happy hour

18u15-19u30   Diner

20u15-22u30   Bal o.l.v. orkest Hotnaher in de eetzaal

                             Instuif in de kelder o.l.v dansleiders      

Avondprogramma in 2 delen i.v.m. groot aantal deelnemers.

 

 Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;

Specifiek voor de danssector willen we de volgende maatregelen van adviseren.

 • Zorg ervoor, dat iedereen 1,5 meter ( 2 armlengtes) afstand van elkaar kan houden. Uitzondering op bovenstaande maatregel zijn:
 • personen die tot 1 huishouden/gezin behoren hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Als het houden van de 1,5 meter afstand de normale dansbeoefening in de weg staat, mag tijdens het dansen, in onderstaande situatie, de 1,5 meter afstand tijdelijk losgelaten te worden:

geadviseerd wordt om zoveel mogelijk in dezelfde groepssamenstelling te dansen.

Het ontbijten, lunchen en dineren gaat aan meerdere tafels.

Aan een tafelunit mogen niet teveel mensen zitten, dus kijk daarvoor uit. Het neerzetten van de tafels en het opruimen i.v.m. dansen doen de deelnemers gezamenlijk.

  

Vrijdag 11 november

8u00-8u45      Ontbijt

8u45-9u45       Kamers opruimen en bagage inpakken.

9u45-10u45     Afsluiting met dans

10u45-……..      Koffie thee en afscheid

Op deze ochtend is er de mogelijkheid om af te rekenen:

 • Drank van de gehele week
 • Eventueel aankoop van muziek en beeld.

Dit kan allemaal bij Giel gedaan worden.


Liedjes

Od lo ahavti day
Beele hayadayim od lo baniti kfar,
Od lo matzati mayim beemtza hamidbar
Od lo tziyarti perakh, od lo giliti eykh
Tovil ot haderekh ulean ani holekh

Pizmon
Ah …Od lo ahavti day
Haruakh vehashemesh al panay
Od lo amarti day
Ve im lo akhshav – eymatay ?

Od lo shatalti deshe, od lo hekamti ir,
Od lo natati kerem al kol givot hagir
Od lo hakol asiti mamash bemo yaday
Od lo hakol nisiti, od lo ahavti day.

Od lo hekamti shevet, od lo khibarti shir,
Od lo yarad li sheleg beemtza hakatzir.
Ani od lo katavti et zikhronotay
Ahi od lo baniti et beyt khalomotay

Veaf alpi sheat po, veat kol kakh yafa
Mimekh ani boreakh kemo mimagefa
Od yesh harbe dvarim sheratziti laasot
At etakh tislekhi li gam bashana hazot.

Shir al etz

 

Al haderech etz omed
Al haderech etz omed tzamarto tashu’ach ,
azavuhu tziporav le’anchot haru’ach.

El darom uma’arav ve’ulai mizrachah,
rak haru’ach telatef tzamarto sheshachah.
El imi ani omer: na hak’shivi/shim’i li, ima,
af ani tzipor ehye vechanaf arimah.
El ha’etz a’ufah li, lo anod mimenu,
atzayetz lo shir aliz va’anachamehu.”

Yam tari tari – tari tari,
tari tari tari – tari tari tar. x2

Az imi mochah/bochah dim’ah: “ben yakir haben li,
al ta’uf levad bakor shema titz’tanen li”
“Al tiv’ki, imi, chaval al me’or einaich
kach vachach ehyeh tzipor ve’efros knafaim”
Sachah ima uvochah: “Itzik, otzari li
lefachot kach beged cham shetihyeh bari li.
Ardalaim shetin’al, k’shor tza’if al oref – oya li ve’alelai, ko kasheh

            

 

T’filati
Ha’azina Elohim tfilati
ve’al na titalem mitchinti.

Mi yiten li kanaf kayona,
a’ufa li ve’eshkona.

Ani el Elohai ekra
vehu yoshieni.

Shachar homah yonah

Roshech maleh t’lalim
Pich el haboker shoshana
Ektefenu li.

 

Erev ba

Shuv haeder noher bimvoot hakfar
V’ole haavak mishvile afar
V’harchek od tsemed inbalim
M’lave et meshech hatslalim
Erev ba , erev ba.

Shuv haruach lochesh
Beyn gidrot ganim
Uvtsameret habrosh
Kvar namot yonim
Verharchek al ketef hagva’ot

Od noshkot karnayim achronot
Erev ba , erev ba.

Shuv havered cholem
Chalomot balat
Uforchim kochavim
Bamarom at at
Verharchek ba’emek ha’afel
Melave hatan et bo halel
Layil rad, layil rad.

Kol dodi

Kol dodi, kol dodi
Kol dodi hineh ze ba
Medaleg al heharim
Mekapetz al hagvao

 

Ashrei haish
Ashrei haish
asher lo halach
ba’atzat reshaim (x2)

Ki im b’torat Ha’Shem chefetzo
Uvetorato yehege yomam valaila (x2)

Erev shel shoshanim                                 

Erev shel shoshanim
Netzeh nah el habustan
Mor b’samim ulevonah
L’reglech miftan

Lailah yored l’at
v’ruach shoshan noshvah
Havah elchash lach shir
Zemer shel ahavah

Corvee

 

Voor het eerst in de HoraTravel-geschiedenis wordt corvee ingevoerd.

Dit om onnodig heen en weer geloop te voorkomen.

Het gaat met name om de afwas.

Ter plekke zal worden bekeken, hoe alles het meest praktisch en veilig kan worden geregeld. 


Diner:

 • voor de Schoonmaakploeg keuken

(pitten/pannen e.d.)

 • voor de afwas (in de machine/uit de machine/opruimen)
 • voor de tafels opruimen/schoonmaken

Supervisie: Ruud

 

Ontbijt/lunch

De kookploeg zorgt zelf voor de afwas.

 

Opdienploeg     Karin He. / Marian / Irene Waanders

De opdienploeg zorgt voor:

Ontbijt:      koffie/thee;

                   te korten aanvullen

Lunch:       koffie/thee; te korten aanvullen

Pauzes:     koffie/thee;

Diner:        tafeldekken;

                   opdienen; drankjes

                   klaarzetten (wijn, bier en fris)


Schoonmaak kamers, douches toiletten

Wij verzoeken je na gebruik van de douche en/of toilet er even een doekje overheen te halen met desinfecterend middel, zodat deze schoon achterblijven voor de volgende gasten.


De vrije middagen

Onder vrije middagen verstaan we de woensdag- en donderdagmiddag.

In principe is ieder vrij, dat dagdeel zelf in te vullen. Voor liefhebbers hebben we echter wel het nodige georganiseerd.

Zo komt op de woensdagmiddag een dame schilderles geven.

In principe een uur voor de pauze en een uur na de pauze.

Ze geeft het liefst les aan groepen van max. 10 personen. Dus we kunnen over de hele middag 20 personen laten schilderen.

Daarnaast komt Emile met zijn vrouw Cora weer zingen, dus na 16u00 weer gezellig een uurtje zingen.

Op de donderdagmiddag wil Karin Herben gaan kleien met belangstellenden. Dus wie er zin in heeft, welkom……..

Irene zal haar matjes meenemen om voor de liefhebbers een cursus Feldenkrais te geven.

  

Drank

Koffie en thee zijn tijdens de lessen en het eten natuurlijk gratis. Fris en  alcoholische dranken echter niet. Daar vragen we een kleine vergoeding voor. Zoals velen van u al weten, er ligt een deelnemers lijst klaar en als u wat wilt drinken zet u achter uw naam bij de juiste consumptie een streepje. Op vrijdagochtend wordt dan met Giel afgerekend. Qua prijs zult u er echter niet arm van worden.

Tussen 17u00-18u00 kun je in de eetzaal en drankje kopen/bestellen en de ervaringen van de dag met elkaar doornemen. Dit gezellige praatuurtje noemen we “Happy Hour”

 

Muziek en film

Tijdens de midweek mogen er geen opnames met mobiel of camera worden gemaakt van de dansen. Na afloop is gelegenheid om muziek en beeldmateriaal te bestellen bij Giel. Dit doen we niet meer met CD’s of DVD’s maar via WeTransfer.

Slechts als iemand dat niet kan, maken we nog een CD of DVD, maar bij uitzondering. De prijs voor WeTransfer houden we altijd laag.

 

De organisatie/De staf

Om 61 mensen een fijn en leuke dansmidweek te bezorgen.

Hebben we een goede organisatie nodig. Hieronder een opsomming wie ze/hij is en wat hij/ze doet.

Karin Herben:  De grote spil van Hora Travel. Ze komt uit Nagele en regelt zowel voor, tijdens en na de midweek alle zaken, die nodig zijn om de midweek een succes te laten zijn.

Ine :                   De keukenprinses bij uitstek. Samen met haar 2 andere keukenprinsessen is ze elke dag druk bezig om ieder van voedsel en drinken te voorzien. Dat gebeurt op hoog niveau en menigeen verheugt zich daar al op.

Mariette:          Een dansleidster waar we trots op zijn, die toch weer elke keer komt. Ze geeft op een warme  manier les en biedt mooie  dansen aan. Een genot om haar bezig te zien.

Arja:                   Een nieuwe ster aan het fenomeen. Een dansleidster, die al meer dan 50 jaar haar sporen met lesgeven verdiend heeft. Ze geeft haar lessen met humor, geduld en aandacht voor een ieder.  

Anja:                  Een van de drie keukenprinsessen. Qua aantal dienstjaren is ze de jongste. Ze is altijd bezig zonder te morren en maakt van elke gelegenheid gebruik om lekker mee te dansen. Fijn dat je er weer bent.

Ruud:                 Al eerder ter sprake gekomen. We hopen dat hij kan doen wat hij graag wil, namelijk sfeer brengen en meehelpen. Een man, die je niet meer vergeet, als je hem eenmaal hebt meegemaakt.

Monique:          Onze derde keukenprinses. Ze heeft duidelijk leiderskwaliteiten en is al jaren een zeer gewaardeerde kracht.

Ze geniet van alles, maar danst niet mee. Misschien dit jaar…………..

Giel:                     De andere kant van Hora Travel. Hij regelt meer de dansante kant en de contacten. Heeft ondertussen heeft veel aan zijn organiserende vrouw gelaten, wat ze uitstekend doet. Daardoor kan Giel zich meer tot de contactuele kant van Hora Travel richten.

Bep:                     Bep Kleinheerenbrink willen we toch weer meenemen in de staf. Een uitstekende dansleidster, die ons al vaak geholpen heeft op momenten als we even met de handen in ons haar zaten. Ook dit jaar weer komt ze gewoon lesgeven. Bedankt Bep.

Marian:               Tot slot Marian, maar zeker niet de minste. Rustig en kalm helpt ze ons net als Bep uit moeilijke momenten. Geeft ons tips waar we veel mee kunnen en maakt ook filmopnames en werkt dat uitstekend uit. Net als Bep een uitstekende dansleidster met een neusje voor sfeer.

 

Instuiven-Bal

De avondinstuiven worden in principe in het gebouw ‘s avonds gehouden.

Eerst een kwartiertje/half uurtje de dansen doornemen en daarna een instuif.

In verband met het aantal deelnemers willen we kijken of we niet twee instuiven tegelijk kunnen houden. Een in de eetzaal en een in de hal of kelder.

Mocht blijken dat er andere oplossingen mogelijk zijn, met in acht nemen van de RIVM maatregelen, dan passen we het aan.

Ook willen we dansleiders de gelegenheid geven zelf ook dansen te presenteren tijdens de instuif, dus medewerking wordt op prijs gesteld.

Dat betekent in de praktijk dus dat een dansleider de keuze van de dans bepaalt en ook in de kring meedanst.

Neem als het een bijzonder muziekje is, wel zelf de muziek mee.

Giel heeft veel op de computer staan, maar het kan voorkomen dat………………………………….

Op donderdagavond komt net als vorig jaar het orkest Hotnaher””

Vorig jaar waren ze een groot succes, dus daarom hen opnieuw gevraagd.

Levende muziek geeft altijd meer sfeer.

    

Onze huismeester

 

Eenieder die regelmatig met Hora Travel meegaat naar Bennekom of meegaat naar het buitenland kent Ruud.

Ruud is een enthousiaste volksdanser, die het niet kan laten de sfeer bij elke activiteit hoog te doen oplaaien.

Waar hij is, is gezelligheid.

Tijdens een van de bijeenkomsten stelde hij zich beschikbaar om Karin en Giel te helpen tijdens de midweek. Na wat praten is besloten om Ruud de organisatie van het reilen en zeilen tijdens de midweek te laten doen.

Dat houdt in de praktijk in, dat hij alle zaken voor en na het eten etc. in de gaten houdt. Klaar staat wanneer er ergens wat hulp nodig is.

Hij zal bijvoorbeeld het op- en afruimen tijdens de maaltijden en het schoonmaken in de keuken op zich nemen.

Kortom, we zijn heel blij met Ruud.