Natuurvriendenhuis De Bosbeek

te Bennekom

Midweek Internationaal

Met een "een tintje Israëlisch"
o.l.v. Mariette van Gelder en Arja Tuinman op
8 t/m 11 november 2022

Mariette van Gelder is met dansen begonnen bij de plaatselijke balletschool. Dat inspireerde haar zo dat zij is doorgegaan naar de vooropleiding + de (4-jarige) opleiding aan het Conservatorium Dans in Tilburg.

 

Vervolgens is Mariëtte aangenomen bij ’t Folkloristisch Danstheater (het latere ID), waar zij 6 jaar als professionele danseres meegewerkt heeft aan theater- en schoolvoorstellingen en tv-producties, zoals van Kurt Weil en de Mounties Show.

Mariëtte gaf o.a. les op het Doe Dans Festival, de folkweek in Ommen en nog velerlei workshops en instuiven door het land heen. Natuurlijk volgt zij zelf ook vele workshops, zoals Machol Europe in Engeland en in Frankrijk, om o.a. haar Israëlische programma bij te houden.

Nu, na 30 jaar lesgeven is haar drijfveer nog altijd: gewoon volop genieten van muziek en dans, met zoveel mogelijk mensen om me heen: “Samen dansen , samen plezier hebben en als de mensen genieten tijdens mijn les en workshop ben ik daar alleen maar blij om!”

Arja Tuinman, danst al zo’n 55 jaar. In 1980 heeft zij de kaderopleiding in Ede gedaan en geeft ze inmiddels al 50 jaar les. Onder  andere  aan een groep in het midden van het land.  Volgens haar is het mooie aan het volksdansen dat elk land zijn eigen stijl en identiteit heeft waar je je helemaal in kwijt kan. Arja’s motto is: dansen is geslaagd als de mensen zich lekker en op een ontspannen wijze hebben ingespannen.

Een heleboel uurtjes dansplezier.
’s Ochtends dansworkshops en
’s middag een activiteit (vrijwillig).
Vol pension voor slechts € 230,00 pp *)

*) Éénpersoonskamer € 30,00 toeslag

Voor inschrijving zie website (www.horatravel.nl)   (aanbetaling € 60,00)

 

Inbegrepen:

Welkomsdrankje
koffie/thee tijdens workshops
workshop (niet dansen)
3 maaltijden (per dag)

Niet inbegrepen zijn:

drank
persoonlijke uitgaven